Realisatie Outdoor Fitness Park in de Borghof te Farmsum.

Op het mooiste plekje van het mooie dorp Farmsum, de “ Borghof “ , het vroegere kasteelpark, zal binnenkort een Outdoor Fitness Park worden gerealiseerd.

Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is naast de bedoeling om alle inwoners aan het ‘bewegen ‘te krijgen en tevens een ontmoetingsplek te scheppen voor het gehele dorp, jong EN oud.

In de Borghof worden twee cirkels uitgegraven, een kleine cirkel voor de jongere jeugd en een grotere cirkel voor de volwassenen, ouderen en oudere jeugd. In die cirkels worden diverse toestellen geplaatst, waar onder deskundige begeleiding door professionals van het Huis voor de Sport Groningen gebruik van kan worden gemaakt. Met als doel: om iedereen aan het bewegen te krijgen en zo de weerstand en fitheid te bevorderen.

Bewegen is GEZOND, dat is allang geen geheim meer.

De toestellen zijn gemakkelijk in het gebruik, zeker na een eerste deskundige uitleg van de medewerkers van het Huis voor de Sport.

Het park kan worden gerealiseerd door de zeer welwillende medewerking van:

GEMEENTE DELFZIJL – N.A.M ASSEN – WINDFONDS DELFZIJL NOORD – PROVINCIE GRONINGEN – LOKET LEEFBAARHEID – STICHTING R.C.O.A.K. – EN RABOBANK NOORD GRONINGEN.

In februari 2020 zal begonnen worden met de eerste graafwerkzaamheden, daarop gevolgd door de installatie van de “hufterproof” roestvrijstalen toestellen.

De officiële opening zal begin april 2020 plaatsvinden.